Breaking news

Atlético en Real houden elkaar in bedwang, Barça winnaar van Madrileense derby

Nieuwe spitsen, meeste ervaring tegen minste ervaring: 4 Klassieker-sleutelduels

Nieuwe spitsen, meeste ervaring tegen minste ervaring: 4 Klassieker-sleutelduels

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 15:30zo 17-01-2021 om 15:30

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 15:44zo 17-01-2021 om 15:44

Super January stelt voorlopig niet teleur: voor de tweede keer in zeven dagen tijd krijgen we krachtmeting tussen de nummers één en twee van de Eredivisie! Exact één week na Ajax-PSV is het de beurt aan Ajax-Feyenoord. Op welke posities gaat De Klassieker beslist worden? VoetbalPrimeur zoomt in op vier sleutelduels.

Battle 1: Schuurs/Blind vs. Pratto
Opbouwen kun je gerust aan Perr Schuurs en Daley Blind overlaten, maar in het pure verdedigen blijft het Ajax-duo kwetsbaar. Dat zagen we al tijdens Ajax-PSV: Schuurs liet eerst Eran Zahavi uit zijn rug ontsnappen en stapte even later te gretig tijdens balverlies, Blind kon in beide gevallen niet corrigeren en Ajax liep al vroeg achter de feiten aan. Zondag wacht waarschijnlijk een krachtmeting met een vijfvoudig international van Argentinië, Lucas 'El Oso' Pratto. Vooral Schuurs heeft iets te bewijzen, nieuw contract of niet: de Limburger raakte midweeks zijn plekje centraal achterin kwijt, maar zag concurrent Jurriën Timber geblesseerd uitvallen tegen FC Twente.

Battle 2: Haller vs. Spajic/Senesi
Het zal je vast niet ontgaan zijn: ook Ajax heeft een nieuwe spits. De eerste week van Sébastien Haller bij Ajax is naar wens verlopen: twee goals (waarvan één afgekeurd, dat dan weer wel) en twee assists tijdens zijn eerste twee wedstrijden. De beresterke international van Ivoorkust treft zondag twee mannetjesputters uit Servië en Argentinië. Heeft Haller genoeg aan zijn fysieke kracht of moet hij andere manieren vinden om zijn bewakers de baas te kunnen?

Battle 3: Tadic vs. Geertruida
Eén van de meest ervaren mannen tegenover één van de minst ervaren mannen op het veld. Dusan Tadic heeft meer dan tien jaar aan profvoetbal in de benen en speelde bovendien al in de Premier League en de Champions League. Lutsharel Geertruida daarentegen is bezig aan zijn tweede volledige Eredivisie-seizoen en is pas net uitgegroeid tot de vaste rechtsback in De Kuip. Het moge duidelijk zijn: Geertruida wacht een serieuze test tegen de Ajax-captain.

Battle 4: Fer vs. Promes
Feyenoord moest zijn chef op het middenveld voor de winterstop een paar weken missen. Leroy Fer heeft inmiddels weer wat ritme op kunnen doen en mag zich zondag bewijzen in de Johan Cruijff Arena. De routinier moet de lijnen op het Feyenoord-middenveld uitzetten én de loopacties van Ajax' nummer tien – afgaande op de laatste wedstrijden wordt dat Quincy Promes – zien te bespelen. Hoe beter Fer in vorm is, hoe groter de kans dat Feyenoord een resultaat meeneemt uit Amsterdam.

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt De Klassieker?

Ajax wint
71%
Feyenoord wint
20%
Gelijkspel
9%
(3483 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws