'Zolang een goal van Ajax maar pijn doet bij Feyenoord, dan vind ik het al mooi'

'Zolang een goal van Ajax maar pijn doet bij Feyenoord, dan vind ik het al mooi'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 12:59za 16-01-2021 om 12:59

David Endt verwacht dat Ajax, als het zijn niveau haalt, zondag relatief gemakkelijk van Feyenoord wint. De voormalig perschef van de Amsterdammers hoopt dat de spelers van de koploper zondag met overtuiging spelen.

Endt voorspelt een overwinning van Ajax in de Klassieker. "Als Ajax op een normaal niveau speelt met die overtuiging, de wilskracht en de bereidheid om Feyenoord pijn te laten lijden, dan denk ik dat ze met 3-0 gaan winnen", zegt hij tegen Ajax Showtime. "De overtuiging is de belangrijkste factor om vanuit de bereidheid alles te geven voor de winst."

Ondanks dat de ras-Amsterdammer een gemakkelijke zege voor Ajax verwacht, hecht hij meer waarde aan een moeizame zege. "De mooiste overwinning vind ik de wedstrijden die je nipt wint. Als je met grote cijfers wint, dan is er euforie en is het allemaal leuk, maar de mooiste zijn de duels waarin je moet strijden voor de drie punten."

De doelpunten die in zo'n wedstrijd worden gemaakt hoeven volgens hem niet per se mooi te zijn. "Franje hoeft niet altijd. Ik vind doelpunten die er echt toe doen net zo mooi als briljante vondsten en afstandsschoten of wat dan ook. Wanneer het doelpunt zwaar weegt en het Feyenoord pijn doet, vind ik het al mooi."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws