Schouten verwijt Ajax, PSV en Feyenoord niets: 'Deze competitie is precies goed'

Schouten verwijt Ajax, PSV en Feyenoord niets: 'Deze competitie is precies goed'

16-01-2021 13:50 Laatste update: 13:51
29

Jerdy Schouten heeft zich bij Bologna ontwikkeld tot een veelzijdige middenvelder die door bondscoach Frank de Boer in de gaten wordt gehouden. De 24-jarige voetballer kwam via Telstar en Excelsior in de Serie A terecht, waar hij veel indruk maakt.

De grote clubs in Nederland lieten Schouten links liggen en dat lijkt een fout te zijn geweest. "Maar het is te makkelijk om dat de Nederlandse topclubs te verwijten", zegt de hoofdrolspeler zelf in een groot interview met Voetbal International. "Uiteindelijk komt talent altijd wel bovendrijven. Dit is het gevolg van de keuze die ik heb gemaakt en die zij hebben gemaakt. Dat is prima en daar zullen redenen voor zijn. Maar deze competitie blijkt precies goed, vooral qua speelwijze."

De middenvelder uit Hellevoetsluis kan uitstekende cijfers overleggen in de Serie A. Zo is hij de nummer zes op de lijst van middenvelders met het hoogste percentage aan succesvolle dribbels en veroverde hij na Manuel Locatelli van Sassuolo en Franck Kessié van AC Milan de meeste ballen. "Het mooiste is nog dat mijn manier van voetballen lange tijd niet van mij werd verwacht. Ik ben in de loop der jaren gegroeid in deze rol en heb het ook in Italië opgepakt."

Frank de Boer liet op een persconferentie weten dat hij de verrichtingen van Schouten bij Bologna volgt. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de blonde nummer zes een oproep krijgt voor het Nederlands elftal.