'PEC wil anderhalve ton verhalen op bedrijf dat natuurgrasmat moest behandelen'

'PEC wil anderhalve ton verhalen op bedrijf dat natuurgrasmat moest behandelen'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 14:16za 16-01-2021 om 14:16

PEC Zwolle probeert de kosten die het gemaakt heeft om het veld te herstellen te verhalen op een bedrijf dat eerder herstelwerkzaamheden uitvoerde. De grasmat in het stadion van de Blauwvingers lag er aan het begin van dit seizoen niet al te best bij.

PEC stapte afgelopen zomer over op natuurgras, maar daar kwamen de nodige complicaties bij kijken. "We merkten dat er op bepaalde plekken op het veld wat onkruid te zien was", zegt operationeel manager Jeroen van Leeuwen tegen De Stentor. "We hebben toen met partijen geschakeld en zij gaven aan dat er een behandeling voor was. Dat is gebeurd, maar op bepaalde plekken is dat niet goed gegaan waardoor het veld daar niet meer groen was."

Ook de spelers kregen last van de kwaliteit van het veld en fatsoenlijk voetballen was volgens PEC-captain Bram van Polen bijna niet mogelijk. "Na kerst zijn er dus twee machines het veld op gegaan, die twee dagen lang kunstgrasvezels ingeplugd hebben", legt Van Leeuwen uit. "Het is nu geen kunstgrasveld, maar natuurgras met kunstgras als hulp voor stevigheid en stabiliteit. Dat hebben we meteen gemerkt tegen AZ."

De Stentor weet echter dat PEC probeert om de kosten van het versterken van het veld te verhalen op het bedrijf dat het onkruid probeerde weg te werken. Het zou gaan om anderhalve ton.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws