Mazraoui 'fitter en vrijer' dan ooit: 'Heerlijk. De vonken vliegen er vanaf'

Mazraoui 'fitter en vrijer' dan ooit: 'Heerlijk. De vonken vliegen er vanaf'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 16:24za 16-01-2021 om 16:24

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 16:25za 16-01-2021 om 16:25

Noussair Mazraoui voelt zich na een periode van blessures en kleine pijntjes fitter dan ooit. De Marokkaan sukkelde voor de winterstop met zijn fitheid, maar is klaar voor de strijd om het kampioenschap en kijkt uit naar de Klassieker van zondagmiddag.

"Soms was ik een maandje fit en dan liep ik toch weer ongelukkig een blessure op", blikt de rechtsback van Ajax terug op de eerste seizoenshelft in gesprek met Het Parool. "Ik bouwde niets op, kwam niet in een ritme. En áls ik speelde, deed ik dat met de handrem, op safe. Geen gekke dingen doen, geen tierelantijnen. Nu voel ik me weer vrijer, losser. Dat merk je ook aan mijn spel."

Mazraoui, die onder Ten Hag uitgroeide tot een vaste basisklant aan de kant van de Amsterdammers, kijkt uit naar de Klassieker in de eigen Johan Cruijff Arena. Met zijn waarschijnlijke tegenstander, Luis Sinisterra, houdt Mazraoui zich niet bezig. "Ik focus me op mijn eigen spel en ik moet goed anticiperen op wat de wedstrijd vraagt. Het zal opnieuw een slagveld worden. Heerlijk. De vonken vliegen er vanaf deze maand", sluit de verdediger af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws