Vitesse voert druk op Ajax en Feyenoord op met probleemloze zege op FC Emmen

16-01-2021 18:22
70

Vitesse heeft ook de derde wedstrijd van 2021 gewonnen. De ploeg van Thomas Letsch had aan één helft genoeg om degradatiekandidaat FC Emmen van zich af te schudden: 1-4. Vitesse komt in punten gelijk met Ajax, al hebben de Amsterdammers nog een wedstrijd tegen Feyenoord tegoed.

Emmen wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en de moed zakte de ploeg van Dick Lukkien al na twee minuten in de schoenen toen Vitesse goedkoop op voorsprong kwam. Ricardo van Rhijn speelde verkeerd terug op doelman Dennis Telgenkamp en Thomas Buitink profiteerde daarvan: 0-1. En de 0-2 van Oussama Tannane liet daarna niet lang op zich wachten.

Vitesse had Emmen op de pijnbank kunnen leggen, maar een grote score bleef de hekkensluiter van de Eredivisie bespaard. Het kansenaantal was daarna in evenwicht, al scoorde Emmen niet. De wedstrijd leek al vroeg in de tweede helft gespeeld toen Armando Broja er 0-3 van maakte.

Emmen kwam via Michael de Leeuw nog wel terug in de wedstrijd. De spits profiteerde van slecht verdedigingswerk achterin bij Vitesse en leek het duel weer spannend te maken. Maar dat gebeurde niet: Vitesse speelde het duel rustig uit, Emmen was niet meer bij machte om de spanning terug te brengen. De 1-4 van Patrick Vroegh was voor Vitesse de kers op de taart.

Vitesse komt op 38 punten en staat op doelsaldo tweede. Emmen blijft steken op vijf punten.