Onmachtig Heracles komt fouten Blaswich niet te boven: Utrecht wint weer thuisduel

16-01-2021 21:56
43

FC Utrecht heeft voor het eerst sinds 24 oktober weer een wedstrijd in de eigen Galgenwaard gewonnen. Het totaal onmachtige Heracles Almelo ging voor de bijl in de besneeuwde Domstad, na twee fouten van doelman Janis Blaswich.

Heracles wist in negentig minuten tijd welgeteld drie doelpogingen te noteren – geen van allen tussen de palen – en had nauwelijks iets in de melk te brokkelen in Utrecht. De thuisploeg was een stuk gevaarlijker en kwam na een half uur op voorsprong. Blaswich had Adam Maher en Gyrano Kerk van scoren afgehouden, maar liet een kopbal van Sander van de Streek tussen zijn handschoenen door glippen: 1-0.

Heracles-trainer Frank Wormuth was duidelijk niet tevreden en voerde halverwege een driedubbele wissel door. Heel veel effect had het niet: Van de Streek kreeg kort na rust een kans om de wedstrijd te beslissen, maar stuitte op Blaswich. De 2-0 viel later in de saaie tweede helft alsnog, na opnieuw een slippertje van Blaswich. De sluitpost liet een vrije trap van Maher los, waarna zijn ex-ploeggenoot Adrián Dalmau afrondde.

FC Utrecht loopt dankzij de zege drie punten weg van Heracles. De twee ploegen zijn na zaterdag respectievelijk tiende en twaalfde van Nederland.