Schmidt haalt uit naar oude bekende Nijhuis, arbiter verbaasd: 'Zei hij dat echt?'

Schmidt haalt uit naar oude bekende Nijhuis, arbiter verbaasd: 'Zei hij dat echt?'

16-01-2021 22:08 Laatste update: 22:12
382

PSV-trainer Roger Schmidt is na de uitwedstrijd tegen Sparta flink afgeknapt op arbiter Bas Nijhuis. De 53-jarige Duitser kreeg het tijdens de wedstrijd verbaal aan de stok met Nijhuis en haalde na afloop uit naar de leidsman uit Enschede.

De twee waren eind oktober na Vitesse-PSV – Nijhuis kende toen vlak voor tijd een penalty toe aan PSV, maar trok die op aanraden van de VAR weer in – al eens met elkaar in botsing gekomen. Zaterdag troffen ze elkaar weer op Het Kasteel: Schmidt had vanaf de kant commentaar op de arbitrage en Nijhuis gaf de PSV-trainer een laatste waarschuwing.

Na afloop haalde Schmidt zijn gram. "Hij zei na afloop dat hij tegen ons floot, omdat ik kritiek op hem had na de wedstrijd tegen Vitesse. Ik vind dat onprofessioneel, honderd procent onprofessioneel", foeterde hij na afloop in gesprek met ESPN. "Dit is al de tweede keer dat ik dat gevoel heb. En daar ben ik niet blij mee."

Nijhuis verscheen ook voor de microfoon en reageerde verbaasd op de aantijgingen van Schmidt. "Tegen hem gefloten ook nog? Nou... Je kunt zien wat de trainers er allemaal van maken hè?", reageerde hij. "Ik moet erom lachen, want dit is complete onzin natuurlijk. Heeft hij dat echt gezegd?"

Tijdens de persconferentie na afloop kwam Schmidt nog eens terug op Nijhuis. "Ik hoef hem nooit in mijn leven meer te spreken", klonk het.