Berghuis weigert Ajax op te hemelen: 'Sinds komst Advocaat niet tegen gespeeld'

Berghuis weigert Ajax op te hemelen: 'Sinds komst Advocaat niet tegen gespeeld'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 07:26zo 17-01-2021 om 07:26

Steven Berghuis denkt dat de Klassieker van zondag niet beslissend is voor de rest van de competitie, maar de aanvoerder stelt wel dat Feyenoord wat te bewijzen heeft tegen Ajax. Hij weigert de Amsterdammers op te hemelen.

"Na Ajax-Feyenoord zijn we pas op de helft van de competitie. In deze fase kijk ik nog niet zoveel naar de ranglijst", vertelt Berghuis in gesprek met De Telegraaf. "Sinds de komst van de nieuwe trainer hebben we door de corona-uitbraak nog niet tegen Ajax gespeeld. Wel tegen PSV, zowel uit als thuis. Dat waren ook topwedstrijden. Maar veel hebben we er niet gespeeld."

"Natuurlijk heb ik respect voor het elftal van Ajax", gaat Berghuis verder. "Het is een moeilijk bespeelbare ploeg en we zijn er niet vaak in geslaagd in Amsterdam een goed resultaat te halen. Maar ik heb heel veel geloof in de ploeg waar ik nu in speel. Ons elftal heeft ook kwaliteiten."

De Rotterdammers hebben het traditioneel lastig op bezoek bij de grote concurrent, weet ook Berghuis. "Praat je over de Arena dan geldt dat natuurlijk niet alleen voor Feyenoord. Er is geen enkele ploeg die daar makkelijk wint. In mijn eerste jaar bij Feyenoord verloren we met 2-1, dat was in het kampioensjaar. Maar daarna hebben we een paar wedstrijden gehad waarin we steeds met tien man stonden. (...) Het was steeds een wedstrijd met een eigen verhaal."

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord begint zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws