Ajax 'twijfelt' over toekomst Schuurs: 'Vraag is of er voldoende rek in zit'

Ajax 'twijfelt' over toekomst Schuurs: 'Vraag is of er voldoende rek in zit'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 09:03zo 17-01-2021 om 09:03

De toekomst van Perr Schuurs bij Ajax is nog zeker niet onomstreden. De Limburger, die in 2018 kwam als opvolger van Matthijs de Ligt, kan de verwachtingen nog niet waarmaken. De Telegraaf stelt dat er ook bij Ajax twijfels zijn.

Ajax nam Schuurs in 2018 voor ongeveer twee miljoen euro over van Fortuna Sittard. Dit seizoen speelde hij het overgrote deel van de wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht, maar toch blijven er twijfels. 'Sinds de lange Limburger meer dan drie jaar geleden voor Ajax tekende, heeft de leeftijdsgenoot van De Ligt ontegenzeggelijk grote stappen vooruit gemaakt. Maar de vraag blijft of er voldoende rek in zit voor Schuurs om door te groeien naar een speler die onomstreden is op Ajax-niveau', stelt De Telegraaf.

De zwaktes van Schuurs werden vooral op Champions League-niveau pijnlijk blootgelegd, stelt de ochtendkrant. 'De ruimtes in de rug zijn enorm groot en foutjes worden daardoor gemakkelijk afgestraft. Zoals Schuurs vorig seizoen al merkte met slordig balverlies in de slotfase van de uitwedstrijd in de Europa League tegen Getafe. Dat leverde een goal op, die zou bijdragen aan de Europese uitschakeling. Dit seizoen heeft Schuurs vrijwel alles gespeeld, maar rotsvast kan de Ajax-defensie niet worden genoemd.'

Schuurs verlengde deze week zijn Ajax-contract tot medio 2025. Analist Jan van Halst plaatste daar eerder al zijn vraagtekens bij. "Schuurs hebben ze opgegeven. Ik denk dat we kunnen concluderen dat de tijd van Schuurs bij Ajax over is. Ze gaan op zoek naar een ander, denk ik", liet hij optekenen bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Schuurs nog een toekomst bij Ajax?

Ja, hij heeft zijn contract niet voor niets verlengd
55%
Nee, Ajax gaat op zoek naar een ander
45%
(2522 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws