Sprankje hoop voor PEC Zwolle: Mijn ouders belden mij meteen, ietwat in paniek

Sprankje hoop voor PEC Zwolle: "Mijn ouders belden mij meteen, ietwat in paniek"

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 10:40zo 17-01-2021 om 10:40

Sai van Wermeskerken benadrukt dat het geen uitgemaakte zaak is dat hij komende zomer vertrekt bij PEC Zwolle. De 26-jarige rechtsback ontkent dat hij al besloten heeft om zijn contract niet te verlengen in Overijssel.

Van Wermeskerken was zelf ook verrast toen afgelopen week geruchten opdoken dat hij weer in Japan gaat voetballen. "Mijn ouders belden mij meteen, ietwat in paniek. Ze wisten niet eens dat ik vertrok. Nou, zei ik, ik ook niet", laat hij weten aan De Stentor. "Ik heb het juist prima naar mijn zin in Zwolle. We zijn dan ook nog steeds in onderhandeling."

De vleugelverdediger maakt er echter geen geheim van dat hij uiteindelijk hogerop wil, mede doordat hij zich voor het WK 2022 in het Japanse elftal wil spelen. De kans dat hij vertrekt, is er daarom wel degelijk. "Begrijp me niet verkeerd: als PEC met een goed bod komt, blijf ik gewoon in Zwolle. Maar PEC weet ook dat ik heel graag een volgende stap wil maken."

Met het oog op een uitnodiging voor Japan zou de Serie A perfect zijn, zegt Van Wermeskerken. "Zeker voor een soort verdediger zoals ik." De rechtsback is een steunpilaar in het elftal van coach John Stegeman. Hij miste dit seizoen nog geen duel in de Eredivisie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van Wermeskerken voor elke subtopper in de Eredivisie een aanwinst?

Ja
46%
Nee
54%
(465 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws