Schuurs: 'Hij is heel eerlijk, soms moet dat op iets minder leuke manier'

Schuurs: 'Hij is heel eerlijk, soms moet dat op iets minder leuke manier'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 11:15zo 17-01-2021 om 11:15

Perr Schuurs ziet Sergio Ramos, Gerard Pique én Zlatan Ibrahimovic als zijn voorbeelden. De 21-jarige verdediger van Ajax kan van alle drie de Europese sterren wel wat leren, terwijl ook Winston Bogarde belangrijk voor hem is. Dat vertelt hij aan de NOS.

Ibrahimovic speelt weliswaar op een andere positie, maar Schuurs was op jonge leeftijd ook spits en de AC Milan-vedette was zijn idool. "Zijn uitstraling op en buiten het veld, dat hoort bij iemand met zelfvertrouwen. Al zie ik mezelf nog niet dat soort uitspraken doen. En als je kijkt hoe fit hij nog is, op zijn leeftijd. Dan hoop ik dat ik dat ook heb."

Schuurs roemt de Real Madrid-aanvoerder vanwege diens mentaliteit. "Op het veld is hij een van de besten, maar hij is vooral een voorbeeld voor mij in wat hij ervoor over heeft", zegt de Limburger. "Ramos is meedogenloos, Piqué is meer een voetballende verdediger. Hij is het type verdediger, zoals ik ook wil spelen. Hij is ook lang en iets statischer. Dat wenden en keren heeft hij ook iets minder dan Ramos. Maar hij is wel een van de beste verdedigers."

Door zijn gebrek aan wendbaarheid zat Schuurs donderdag op de bank in het duel met FC Twente. "We werken met een looptrainer aan mijn looptechniek. Zo probeer ik slimmer te bewegen en zo sneller te zijn", legt hij uit. Ook Ajax-assistent Winston Bogarde is belangrijk voor Schuurs. "Bogarde leert me meedogenloos te zijn. Hij is heel eerlijk naar mij en zegt wanneer het goed is of niet. Soms moet dat op een iets minder leuke manier, soms gaat het op een makkelijke manier. Maar uiteindelijk zal het me verder helpen in mijn ontwikkeling."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Schuurs nog een toekomst bij Ajax?

Ja, hij heeft zijn contract niet voor niets verlengd
55%
Nee, Ajax gaat op zoek naar een ander
45%
(2522 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws