'Ajax heeft contact met Alderweireld, hun eer te na dat hij bij PSV gaat spelen'

'Ajax heeft contact met Alderweireld, hun eer te na dat hij bij PSV gaat spelen'

17-01-2021 12:06
143

Ajax heeft voorzichtig geïnformeerd bij Toby Alderweireld over een terugkeer in januari. Dat vertelt Hans Kraay, die weet dat de Amsterdammers willen voorkomen dat de Belg aan de slag gaat bij PSV.

Erik ten Hag sprak donderdag nog tegen dat Ajax concrete interesse heeft in de verdediger van Tottenham Hotspur, maar Kraay heeft meer informatie. "Ik had gehoord dat ze intern bij elkaar hebben gezeten. Ze hebben Alderweireld op de monitor, daar hebben ze contact mee. Ajax had hem echt wel willen hebben nu", zegt de ESPN-verslaggever bij Goedemorgen Eredivisie.

Eerder deze maand meldde De Telegraaf dat Alderweireld in beeld is bij PSV. "Toen ze hoorden dat PSV volle bak met Alderweireld en zijn zaakwaarnemer bezig is om hem nu of in de zomer te halen... Het is hun eer te na dat hij naar PSV gaat", aldus Kraay. "Toby Alderweireld is nog een jaartje of twee à drie een uitstekende verdediger voor de Eredivisie."

De 31-jarige Rode Duivel heeft een contract tot medio 2023 bij Tottenham, waar manager José Mourinho regelmatig een beroep op hem doet. "Je zal hem nu niet krijgen. Maar het lijkt me Ajax de eer te na dat hij volgend seizoen bij PSV speelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie