Kogel door de kerk: Huntelaar verlaat Ajax en moet Schalke 04 redden

Kogel door de kerk: Huntelaar verlaat Ajax en moet Schalke 04 redden

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 18:30di 19-01-2021 om 18:30

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 18:45di 19-01-2021 om 18:45

De kogel is door de kerk: Klaas-Jan Huntelaar ruilt Ajax in voor Schalke 04. De ervaren spits (37) heeft een contract ondertekend dat hem voor een half jaar aan Die Königsblauen verbindt.

Huntelaar gaat Schalke helpen in de strijd tegen degradatie. De noodlijdende club staat laatste in de Bundesliga en benaderde de laatste weken een groot aantal oud-spelers voor hulp. Huntelaar hapte toe. De spits gaf na FC Twente - Ajax (1-3) al aan serieus na te denken over het aanbod van Schalke en heeft besloten om de overstap te maken. Hij had bij Ajax nog een contract tot het einde van het seizoen en gaat in de zomer zijn carrière beëindigen.

Op de website van de formatie uit Gelsenkirchen geeft Huntelaar tekst en uitleg over zijn terugkeer in de Veltins Arena. "We moeten wedstrijden winnen en we moeten goals maken om uit de degradatiezone weg te komen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Schalke hoort thuis in de Bundesliga en het is onze verantwoordelijkheid daar voor te zorgen."

Jochen Schneider, sportdirecteur van Schalke, geeft aan dat de twee goals van Huntelaar tegen Twente (3-1) bewijzen dat hij ook van waarde kan zijn voor de Duitsers. "Sportief gezien weten we wat hij kan en net zo belangrijk is zijn persoonlijkheid, zijn ervaring en de wil om handhaving te bewerkstelligen. Wij bedanken ook Ajax voor de goede gesprekken en de begripvolle opstelling."

Tussen 2010 en 2017 speelde The Hunter ook al voor Schalke. In 240 wedstrijden maakte hij 126 doelpunten en bereidde hij er 35 voor. Ook won hij de Duitse beker met Die Königsblauen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ajax heeft Huntelaar harder nodig dan Schalke

Ja
59%
Nee
41%
(6537 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws