'Haller heeft bijna alles om te slagen in Engeland, en toch redt hij het niet'

'Haller heeft bijna alles om te slagen in Engeland, en toch redt hij het niet'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 13:22zo 17-01-2021 om 13:22

Jan Everse vindt het opvallend dat de beste speler van Feyenoord en de recordaankoop van Ajax niet uit de verf kwamen in de Premier League. Dat terwijl Steven Berghuis en Sébastien Haller zeer belangrijk zijn voor hun clubs.

"Hij ziet het spelletje, is altijd dreigend en heeft een geweldig linkerbeen", zegt Everse in De Telegraaf over Berghuis. "Wel legt hij soms zoveel risico in z'n spel dat het gezien zijn kwaliteiten te vaak fout gaat. Tegelijkertijd laten de grote competities hem links liggen, terwijl hij voor relatief weinig geld valt op te halen." De oud-speler van Feyenoord en Ajax heeft daar wel een verklaring voor. "Heeft ook te maken met dat hij bij Watford niet uit de verf kwam."

Everse ziet gelijkenissen met Haller, die West Ham United deze maand voor 22,5 miljoen euro verruilde voor Ajax. "Alleen is hij minder van de verfijnde techniek. Maar verder zie je toch een spits die met zijn snelheid, fysiek en redelijke techniek bijna alles heeft om in Engeland te slagen. En toch redt hij het niet bij West Ham United, ondanks een aankoopsom van 50 miljoen euro. Al zegt het laatste niets in Engeland. Daar hoesten ze twintig miljoen op voor een materiaalman."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt De Klassieker?

Ajax wint
71%
Feyenoord wint
20%
Gelijkspel
9%
(3483 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws