Filipe Luís kaart zwakte Simeone aan: 'Is voor hem niet gemakkelijk'

Filipe Luís kaart zwakte Simeone aan: 'Is voor hem niet gemakkelijk'

17-01-2021 13:48 Laatste update: 14:17
9

Volgens Filipe Luís heeft Diego Simeone moeite met het opbouwen van een band met spelers. De 35-jarige linksback vindt de Argentijnse oefenmeester van Atlético Madrid desondanks een erg goede trainer.

"Bij elke training vroeg hij om het maximale van zijn spelers. Hij is alleen niet erg goed in de omgang met mensen", stelt Luís in gesprek met O Jogo. "Het is voor hem niet gemakkelijk om relaties met spelers op te bouwen. Hij heeft moeite om eigenschappen van mensen te begrijpen."

Wedden

Meer odds

De Braziliaanse oud-speler van Atlético vervolgt: "Kan Simeone omgaan met spelers? In zekere zin wel. Maar hij is niet één van de beste trainers waarmee ik op dat vlak heb gewerkt." Toch vindt Luís Simeone een goede trainer. "Natuulijk: soms had ik gehoopt dat we iets meer vanuit balbezit hadden gespeeld, maar Simeone is duidelijk de beste trainer voor Atlético."

Simeone was in totaal zesenhalf jaar trainer van Luís. De Braziliaan is inmiddels terug in zijn thuisland en bezig aan zijn tweede seizoen voor Flamengo, de huidige nummer vijf van de Braziliaanse Serie A.