Cambuur verspeelt wéér punten, maar pakt op doelsaldo koppositie in KKD over

17-01-2021 14:07 Laatste update: 16:22
56

SC Cambuur heeft na de nederlaag tegen FC Volendam ook tegen NEC punten laten liggen. De Keuken Kampioen Divisie-koploper was de hele wedstrijd beter dan de tegenstander uit Nijmegen, maar wist het net niet te vinden. Na negentig minuten spelen stond er een 0-0 eindstand op het scorebord.

NEC kan de verwachtingen dit seizoen nog niet waarmaken en had het ook tegen Cambuur lastig. De ploeg uit Nijmegen begon de wedstrijd nog redelijk, maar zag hoe Cambuur het initiatief na ongeveer tien minuten spelen overnam. De ploeg van trainer Henk de Jong stapelde de corners opeen en kreeg vlak voor rust de grootste kans om de score te openen. Issa Kallon bracht Robert Mühren in actie, maar die raakte de paal.

NEC kreeg vlak na rust een goede kans via Elayis Tavsan, maar die zag zijn schot net naast het Cambuur-doel verdwijnen. Cambuur bleef echter het gevaarlijkst en raakte nogmaals de paal, nu via Kallon. Het zat de gasten niet mee.

Cambuur probeerde het in de laatste minuten nog wel, maar wist de bevrijdende treffer niet te maken. Hierdoor neemt het de koppositie weer over van Almere City, al is dat slechts op doelsaldo. Beide teams hebben 47 punten na 20 wedstrijden.