Van Ajax naar Feyenoord en weer naar Ajax: 'Ze zagen me beetje als verrader'

Van Ajax naar Feyenoord en weer naar Ajax: 'Ze zagen me beetje als verrader'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 14:44zo 17-01-2021 om 14:44

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 16:17zo 17-01-2021 om 16:17

Arnold Scholten ging in het verleden van Ajax naar Feyenoord, om uiteindelijk weer terug te gaan naar Ajax. De voormalig middenvelder gunt allebei de clubs het beste, maar hoopt zondag op een overwinning voor Feyenoord.

Scholten begon zijn carrière bij FC Den Bosch en maakte na drie jaar een transfer naar Ajax. Hij was geen vaste waarde in het elftal van Leo Beenhakker en na een tijdje wilde hij een nieuw avontuur. Scholten vertrok naar Feyenoord.

"Eigenlijk kreeg ik weinig reacties", begint hij in gesprek met ESPN. "Als je van Ajax naar Feyenoord gaat, dat geeft wel wat stress in het begin. Dat ze je uitfluiten, of uitschelden. Want je komt toch van Ajax, die zien ze liever niet in Rotterdam. Maar als je ervoor gaat en het spel is goed, dan gaan ze je wel waarderen."

Na 5,5 succesvolle jaren bij Feyenoord mocht Scholten vertrekken. De directie van de Rotterdamse club wilde verjongen. Ajax klopte weer voor hem aan. "Ajax had toen net de Champions League gewonnen. Bij Ajax vonden ze het hartstikke leuk, er waren veel oude bekenden ook. Bij Feyenoord zagen ze me wel een beetje als een verrader", geeft Scholten aan. "De eerste wedstrijd weer bij Ajax was de Super Cup tegen Feyenoord. Ik stond op het veld in De Kuip, waar ik daarvoor 5,5 jaar had gespeeld. Het was net een soort film, het ging helemaal langs me heen."

Feyenoord-man
Ondanks zijn succesvolle periode bij beide teams, heeft Scholten inmiddels een duidelijke voorkeur. "Ik ben meer een Feyenoord-man, ik ben ook voor Feyenoord nu. Ik vind Ajax ook een geweldige club, het is prachtig dat ze het goed doen. Ook in de Champions League gun ik ze alles, maar zondag even niet", sluit Scholten, op dit moment assistent-trainer bij de O21 van Feyenoord, af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws