FC Twente geeft voorsprong uit handen en deelt punten met FC Groningen

17-01-2021 16:20
105

Het competitieduel tussen hoogvliegers FC Groningen en FC Twente heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Twente scoorde twee keer voor rust, Groningen deed dat twee keer na rust: 2-2.

Groningen kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg goede kansen via Bart van Hintum en Jorgen Strand Larsen, maar het was Twente dat vroeg op voorsprong kwam. Dario Dumic bekroonde zijn vierde basisplaats van het seizoen met de 0-1 in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Aan de goal van Dumic ging een opmerkelijk moment met Sergio Padt vooraf. De keeper schoot de bal tegen Danilo Pereira aan, maar wist er met kunst- en vliegwerk nog een corner van te maken. Dat had alsnog fatale gevolgen voor de doelman, die in de zomer naar Ludogorets vertrekt.

Groningen joeg op de gelijkmaker, maar Twente vergrootte de marge na 22 minuten naar twee goals. Thijs van Leeuwen schoot de bal in de lange hoek achter Padt. Twente miste overigens Vaclav Cerny, die donderdag tegen Ajax een zware knieblessure opliep.

In de rust greep Groningen-trainer Danny Buijs in door drie wissels door te voeren en dat sorteerde effect. Invaller Ramon Pascal Lundqvist bereikte Ahmed El Messaoudi, die de 1-2 binnentikte. Even later kwam Groningen zelfs langszij: Strand Larsen bepaalde de eindstand op 2-2.