Opmerkelijk nieuws uit België: Genk dient klacht in na tirade Van den Brom

Opmerkelijk nieuws uit België: Genk dient klacht in na tirade Van den Brom

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 17:02zo 17-01-2021 om 17:02

Opmerkelijk nieuws uit België: KRC Genk onderneemt juridische stappen na de verloren sneeuwwedstrijd tegen Royal Excel Mouscron. John van den Brom was na de wedstrijd razend.

Van den Brom betrok na de pijnlijke nederlaag (2-0) zelfs het coronavirus bij zijn relaas. "Kom op. We zijn geen amateurs", zei de trainer over de omstandigheden in Moeskroen. "Je bereidt je als topclub voor op een lastige uitwedstrijd en dan krijg je deze omstandigheden. Dan kun je alles in de prullenbak gooien."

"Waarom werd deze wedstrijd niet uitgesteld naar zondag? We hebben ruimte zat in de kalender. Door corona worden wedstrijden uitgesteld en dit is misschien nog wel erger dan corona, ook al kun je die twee zaken niet vergelijken. Het is zonde. Waarnaar hebben de mensen thuis zitten te kijken?"

Genk speelde de wedstrijd onder protest en kondigt een dag later juridische stappen aan. 'Wij zijn als club van mening dat de wedstrijd niet had mogen gespeeld worden. In de gegeven omstandigheden was een normaal verloop onmogelijk en was het ronduit gevaarlijk voor de spelers', luidt de verklaring.

'De sneeuwval was voorspeld, maar Royal Excel Mouscron heeft in onze opinie in de uren voorafgaand aan de wedstrijd onvoldoende maatregelen genomen om die in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. KRC Genk heeft voor aanvang van de wedstrijd vergeefs bezwaar gemaakt bij de scheidsrechter en daarom beslist om voorbehoud aan te tekenen.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws