Müller en Lewandowski bezorgen Bayern München nipte overwinning

17-01-2021 17:22
7

Eenvoudig ging het niet, maar Bayern München heeft wel weer drie punten bij kunnen schrijven in de Bundesliga. Thomas Müller kroonde zich met een assist en goal tot Man of the Match tegen SC Freiburg: 2-1.

Topschutter Robert Lewandowski zette Bayern al na zeven minuten op het goede spoor, de (prachtige) assist kwam van Müller. Bayern was niet in staat om de score te vergroten, al kreeg de Duitse recordkampioen wel genoeg kansen.

Het regende ook in de tweede helft kansen voor Bayern. Lewandowski raakte de lat en ook Leon Goretzka scoorde bijna. Maar na een uur scoorde Freiburg via Nils Petersen. Bayern raakte niet in paniek en ging door met waar het gebleven was. De winnende goal van Müller werd een kwartier voor tijd gemaakt. Hij schoot van dichtbij raak op aangeven van Leroy Sané.

In de blessuretijd raakte Freiburg nog een keer de lat. Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De voorsprong van Bayern op nummer twee RB Leipzig is vier punten. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz staat met een achterstand van zeven punten op de derde plaats.