'Feyenoord heeft het goed gedaan, maar de drie punten blijven in Amsterdam'

'Feyenoord heeft het goed gedaan, maar de drie punten blijven in Amsterdam'

17-01-2021 19:12 Laatste update: 19:28
159

Daley Blind telt zijn zegeningen met de overwinning op Feyenoord. De Rotterdammers hadden volgens de verdediger meer verdiend.

"Het was spannend voor ons", zegt Blind tegen ESPN. "Vanaf de 65e minuut stonden we goed onder druk en kwamen we er niet echt uit. Dan moet je strijden, we hebben laten zien dat we dat ook kunnen. Wij willen altijd dominant zijn, maar dat lukt niet altijd."

"Feyenoord vond ee goede manier om steeds de vrije man te zoeken. Ze durfden steeds meer. Voor ons was het een kwestie van tegenhouden. Je kunt niet altijd domineren, al was dat wel onze insteek."

In paniek is Blind echter niet, ondanks dat Feyenoord de betere partij was. "Ik ben zeker niet geschrokken. Wij willen altijd domineren en weten wat we kunnen. Soms vind je de oplossing even niet. Daardoor moeten we onszelf niet van de wijs laten brengen. Eerlijk, Feyenoord heeft het goed gedaan in de tweede helft. Maar de drie punten blijven in Amsterdam."

"Opgelucht? Het was spannend, maar als het op strijden aankomt, kunnen we dat ook. Verdedigend hebben we het goed gedaan en hebben zelf niet zoveel tegen gekregen."