Lyon verliest in minuut 90 en is koppositie kwijt, Dost én Lang scoren voor Brugge

Lyon verliest in minuut 90 en is koppositie kwijt, Dost én Lang scoren voor Brugge

17-01-2021 23:58 Laatste update: 23:52
26

Het Olympique Lyon van Memphis Depay is zijn eerste plek in Frankrijk kwijtgeraakt. L'OL liet zich thuis verrassen door FC Metz en moet voorrang verlenen aan Paris Saint-Germain en Lille.

Olympique Lyon-FC Metz 0-1
Lyon had in de vorige wedstrijd al gelijkgespeeld tegen Stade Rennes en leek tegen Metz datzelfde te doen. In de allerlaatste minuut ging het echter helemaal mis voor de gastheren: Aaron Leya Iseka profiteerde van onzeker uitkomen van doelman Anthony Lopes en dompelde Lyon in rouw. De ploeg van Memphis staat nu twee punten achter PSG en Lille.

Beerschot-Club Brugge 0-3
Bas Dost is lekker binnengekomen bij Club Brugge. De bij Eintracht Frankfurt opgepikte spits scoorde ook in zijn tweede wedstrijd namens Blauw-Zwart. Odilon Kossounou én Noa Lang maakten het feest compleet in Antwerpen. Club Brugge staat onbedreigd eerste in de Jupiler Pro League, met zeven punten marge op Racing Genk.

Eintracht Frankfurt-Schalke 04 3-1
Schalke moet met zeven punten uit zestien duels vrezen voor degradatie. Onder meer Klaas-Jan Huntelaar staat klaar in de coulissen om Die Königsblauen te helpen. Verder zijn ook andere oud-spelers benaderd door Schalke.

Na 28 minuten nam Eintracht de leiding via André Silva, maar een minuut later trok jongeling Matthew Hoppe de stand alweer gelijk. Schalke was tegen Eintracht niet zo slecht als eerder dit seizoen, al bleef de thuisploeg redelijk eenvoudig overeind.

Een kwartier voor tijd liep Schalke toch weer tegen een nederlaag in. Eintracht-trainer Adi Hutter bracht Jovic en dat bleek een gouden wissel. De spits scoorde namelijk al na tien minuten, deed dat in blessuretijd opnieuw en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning.