Update: 'Aanklager betaald voetbal beslist nog niet over onderzoek naar Schmidt'

Update: 'Aanklager betaald voetbal beslist nog niet over onderzoek naar Schmidt'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 19:52zo 17-01-2021 om 19:52

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 15:14ma 18-01-2021 om 15:14

De onafhankelijk aanklager betaald voetbal buigt zich over de tirade van Roger Schmidt na Sparta - PSV. Dat meldt De Telegraaf. Schmidt betichtte scheidsrechter Bas Nijhuis onder meer van partijdigheid.

De woede-aanval van Schmidt komt hem mogelijk duur te staan: de aanklager heeft een onderzoek ingesteld en gaat zondagavond beslissen of er actie ondernomen wordt, aldus De Telegraaf. Het is onzeker of de PSV-trainer op de bank zit tijdens de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Schmidt beweerde na de gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta (3-5) dat Nijhuis bewust tegen PSV floot. De scheidsrechter zou dat zelf hebben gezegd, al ontkent hij dat in alle toonaarden. Schmidt wil Nijhuis bovendien 'nooit van zijn leven meer spreken' en schuift de blessure van Cody Gakpo in de schoenen van de arbiter.

"Hij zei na afloop van de wedstrijd dat hij tegen ons floot, omdat ik hem had bekritiseerd na de wedstrijd tegen Vitesse", aldus Schmidt zaterdagavond. "Hij zei het niet tegen mij, maar heeft het gezegd. Dat is voor mij honderd procent onprofessioneel."

Update: De aanklager betaald voetbal van de KNVB zal maandag nog geen beslissing nemen over een eventueel onderzoek naar de uitlatingen van PSV-trainer Roger Schmidt. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Op zijn vroegst dinsdag zal bekend worden of de voetbalbond gaat bekijken of de reactie van de Duitser op scheidsrechter Bas Nijhuis strafbaar zijn. Dat betekent dat hij dinsdagavond 'gewoon' op de bank kan zitten tijdens het bekerduel bij FC Volendam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Verdient Schmidt een straf?

Ja
60%
Nee
40%
(3425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws