VP's Elftal van de Week: Ajax, Feyenoord én PSV leveren tweetal

VP's Elftal van de Week: Ajax, Feyenoord én PSV leveren tweetal

18-01-2021 10:00
126

Ajax, Feyenoord en PSV zijn met elk twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook FC Groningen, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, Vitesse en AZ zijn van de partij.

Andre Onana (Ajax)
Had lange tijd weinig te doen, maar bewees zichzelf als puntenpakker door Leroy Fer in de 95ste minuut van scoren af te houden. Onana hield dit seizoen al acht keer de nul.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Liet zich uitkappen door Ryan Gravenberch en dat was meteen dodelijk, maar Senesi herpakte zich en was na rust de beste speler in de Johan Cruijff Arena. De Argentijn vormt een sterk duo met Uros Spajic.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Zal Antony zondagavond bij thuiskomst nog even over zijn schouder hebben gekeken om er zeker van te zijn dat Malacia niet mee is gelopen? De linksback beet zich vast in de Ajax-aanvaller en liet niet meer los.

Philipp Max (PSV)
Kon tegen Sparta weer naar hartelust doen waar hij zo goed in is: de aanval zoeken. Max bekroonde zich sterke optreden in de Rotterdamse sneeuw met zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Ryan Gravenberch (Ajax)
Dat Feyenoord een mannetje - Jens Toornstra - opofferde om hem te bespelen, zegt genoeg over de ontwikkeling van Gravenberch. De achttienjarige middenvelder besliste de Klassieker, al moest hij na één helft gewisseld worden.

Mauro Júnior (PSV)
Als basisspeler of invaller, aanvallende middenvelder of linksback: Mauro is een speler waarop de PSV-trainer Roger Schmidt kan bouwen. De Braziliaan gaf zijn ploeg energie.

Daniël van Kaam (FC Groningen)
De invalbeurt van Daniël van Kaam was goud waard voor FC Groningen: onder aanvoering van de talentvolle middenvelder (20) maakten de Groningers een 2-0 achterstand goed tegen FC Twente.

Anas Tahiri (RKC Waalwijk)
Het was een emotionele middag voor Tahiri: de Belgische aanvoerder van RKC was belangrijk voor zijn ploeg, scoorde vanaf elf meter en droeg zijn goal op aan zijn overleden neefje Ayoub.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Uitgerekend tegen de club die hem afgelopen zomer naar Fortuna Sittard liet gaan, was Flemming de grote man. Hij is nu samen met Steven Berghuis het vaakst trefzeker van buiten de zestien.

Thomas Buitink (Vitesse)
Na dertien invalbeurten had Buitink tegen FC Emmen voor het eerst weer een basisplek bij Vitesse. De twintigjarige spits bekroonde zijn avond met een doelpunt, maar zal vaker willen spelen.

Zakaria Aboukhlal (AZ)
Kan de komende dagen niet meer stuk bij AZ. Aboukhlal was tegen ADO de Alkmaarse held door zijn ploeg met twee goals naar de overwinning te schieten. Het is de beste manier om je in de basis te spelen.