Manchester City-trein komt op stoom: acht (!) op rij, koppositie voor het grijpen

17-01-2021 22:02
8

Manchester City is na een matige start van het seizoen weer helemaal terug en heeft de koppositie in de Premier League voor het grijpen. The Citizens bonden zondagavond ook Crystal Palace aan de zegekar en staan nu op acht overwinningen op rij in alle competities.

Dat het een zware wedstrijd zou worden voor The Eagles, werd van meet af aan duidelijk. Invaller Jaïro Riedewald en bankzitter Patrick van Aanholt zag hoe zijn ploeg slechts een kwart van het totale balbezit had en twee doelpogingen produceerde. Na een klein half uur werd de wedstrijd opengebroken. Kevin De Bruyne verstuurde vanaf rechts een wonderschone voorzet met buitenkant rechts, John Stones kopte de 1-0 voorbij Vicente Guaita.

Ook na rust was het éénrichtingsverkeer in het Etihad Stadium en de 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Ilkay Gündogan kapte zich vrij op de rand van de zestien meter en krulde de bal schitterend in de verre bovenhoek. Tien minuten later haalde Stones voor de tweede keer de schijnwerpers. De centrale verdediger stond op de goede plek nadat Guaita een inzet van verdedigingspartner Rúben Dias had gekeerd: 3-0 uit de rebound. Het slotakkoord was voor Raheem Sterling, die een vrije trap in de bovenhoek deponeerde: 4-0.

Manchester City komt op 35 punten en dat is voorlopig goed voor een tweede plek naast Leicester City. De ploeg van Pep Guardiola staat twee punten achter koploper en aartsrivaal Manchester Untied, maar heeft nog één wedstrijd tegoed op al zijn concurrenten.