Afellay fel: 'Heeft Advocaat ons het hele jaar voor de gek gehouden, kom op man'

Afellay fel: 'Heeft Advocaat ons het hele jaar voor de gek gehouden, kom op man'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 08:39ma 18-01-2021 om 08:39

Feyenoord heeft zichzelf lelijk tekortgedaan in de verloren Klassieker tegen Ajax. Dat stellen Pierre van Hooijdonk, Giovanni van Bronckhorst en Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal.

"Als er één dag was dat Feyenoord had kunnen winnen in de Arena, dan was het vandaag", aldus Van Hooijdonk "Ik heb me met name gestoord aan de manier waarop Feyenoord aan de wedstrijd begon. Ze speelden in de Arena met een luier aan. Ze ondernamen zelf helemaal niks."

Daar kwam na de goal van Ryan Gravenberch verandering, zag Van Hooijdonk. Hij constateert dat Dick Advocaat fout zit. "Hij zegt dat hij geen ploeg heeft die druk kan zetten, maar Ajax is de sterkste ploeg van de competitie en die leggen ze het vuur na aan de schenen. Dus natuurlijk kunnen ze wel druk zetten!"

"Als je zo tegen Ajax kan spelen, als je Ajax zo kan vastzetten, dan kan dat ook tegen de rest van de Eredivisie-clubs", vervolgde Van Hooijdonk. "Ga voetballen als Feyenoord. Je bent een grote club in Nederland, probeer het initiatief te pakken."

Feyenoord heeft zichzelf 'echt tekortgedaan', aldus oud-trainer Van Bronckhorst. Afellay was ronduit fel. "Als je ziet hoe Uros Spajic en Marcos Senesi volle bak doordekken op het middenveld, met Jens Toornstra als aanjager, dan denk je: heeft Advocaat ons het hele jaar voor de gek gehouden of zo? Kom op man, je bent Feyenoord, een heel grote club in Nederland. Dan moet je toch ook naar die mogelijkheden spelen?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws