'Vrees van Schmidt komt uit: Gakpo voorlopig niet in actie voor PSV'

'Vrees van Schmidt komt uit: Gakpo voorlopig niet in actie voor PSV'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 09:08ma 18-01-2021 om 09:08

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 09:11ma 18-01-2021 om 09:11

Cody Gakpo komt voorlopig niet in actie voor PSV. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de aanvaller (21) een enkelblessure heeft opgelopen tegen Sparta en vermoedelijk 'enkele weken' uitgeschakeld is, aldus het Eindhovens Dagblad.

PSV maakt maandag de precieze diagnose bekend, maar de kans is groot dat Gakpo de komende weken niet in actie komt. De 21-jarige aanvaller viel vorige week tijdens de topper tegen Ajax geblesseerd uit, kon midweeks niet meedoen tegen AZ en maakte zaterdag tegen Sparta juist zijn rentree.

De zwaar geïrriteerde PSV-trainer Roger Schmidt liet zaterdagavond al weten dat het er 'niet echt goed uitziet' voor Gakpo. "Het was een overtreding (die niet werd bestraft door Bas Nijhuis, red.). Daarom was ik ook een beetje boos op de scheidsrechter. Ik denk dat het juist in deze omstandigheden belangrijk is dat hij de spelers beschermt. Ik zag vier, vijf overtredingen waar hij niet voor floot."

Schmidt vond ook dat de spelers zelf verantwoordelijk zijn voor elkaars welzijn. "Maar als zij het idee krijgen dat ze alles mogen doen van de scheidsrechter... Ik zag een paar heel harde overtredingen", aldus de PSV-coach. "Cody werd op zijn enkel geraakt en er werd niet eens gefloten. Uiteindelijk raakte hij geblesseerd en zat zijn wedstrijd erop. Het is te hopen dat we hem niet te lang moeten missen."

PSV speelt deze maand nog vier wedstrijden. Dinsdag wacht het bekerduel met FC Volendam, daarna spelen de Eindhovenaren in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk, FC Emmen en Feyenoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws