Memphis heeft toekomst uitgestippeld: 'Daar kan ik nog tien keer beter worden'

Memphis heeft toekomst uitgestippeld: 'Daar kan ik nog tien keer beter worden'

18-01-2021 14:11
43

Memphis Depay heeft te kennen gegeven dat hij Olympique Lyon na dit seizoen wil verlaten. De aanvaller hoopt afscheid te nemen van de Fransen met een kampioenschap.

Samen met Houssem Aouar is Memphis één van de grote sterren van OL. Toch wil de Moordrechter na dit seizoen een stapje hogerop. "We realiseren ons dat we op dit moment al voor een grote club spelen", zegt Memphis in een duo-interview met Aouar tegen Canal+. "Maar we willen graag naar één van de grootste drie clubs ter wereld. Ik denk dat Aouar dan nog tien keer zo goed wordt en ik verwacht dat ik hetzelfde kan doen."

Het contract van de 59-voudig international van het Nederlands elftal loopt deze zomer af. Dat zou betekenen dat hij dan transfervrij op zoek kan naar een andere club. Memphis hoopt dat wel te kunnen doen met een Franse titel op zak. "Het zou mij heel veel doen als ik samen met Aouar, mijn andere ploeggenoten, de club en de president kampioen van Frankrijk mag worden."

Momenteel is Lyon de nummer drie van Frankrijk. Door een 1-0 thuisnederlaag tegen Metz gaven ze de koppositie weg aan Paris Saint-Germain, dat nu twee punten voorstaat. Lille staat ook nog boven Lyon: zij hebben net zo veel punten als PSG, maar een minder doelsaldo.