Mental coach in de Keuken Kampioen Divisie: 'Hij helpt me al sinds mijn Ajax-tijd'

Mental coach in de Keuken Kampioen Divisie: 'Hij helpt me al sinds mijn Ajax-tijd'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 14:32ma 18-01-2021 om 14:32

Norbert Alblas, de keeper van NEC, heeft hulp gekregen van een mental coach nadat hij in de afgelopen wedstrijden een aantal keer pijnlijk in de fout ging. De 27-jarige Amstelvener blunderde tijdens de 5-2 nederlaag bij Telstar twee keer.

Ook in de wedstrijd die daar op volgde, een thuiswedstrijd die NEC met 3-2 van Excelsior won, ging Alblas bij een doelpunt in de fout. Daar heeft de goalie mee gezeten, want hij begon te piekeren. "En dan overkomt me wat er tegen Telstar gebeurde", zegt hij tegen de Gelderlander. "Het is best moeilijk om daar mee om te gaan. Als je blijft hangen in wat er is gebeurd, beïnvloedt het je volgende wedstrijd."

Met behulp van een mental coach kwam de keeper, die tegen Cambuur (0-0) zijn doel schoon wist te houden, er weer bovenop. Peter den Otter, de keeperstrainer van RKC Waalwijk, is degene die Alblas ondersteunt. "Hij helpt me al sinds mijn tijd bij Ajax. Hij is ook keeper geweest en weet precies wat ik meemaak. Hij zegt de juiste dingen tegen me. Na Telstar-uit zei hij: 'Kijk wat je allemaal hebt meegemaakt. En dan laat je na één wedstrijd in Velsen-Zuid je kop hangen? Kom op zeg."

Dat hielp de doelman in de wedstrijd tegen Cambuur, waardoor NEC op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie terug te vinden is. Donderdag aanstaande speelt de ploeg van trainer Rogier Meijer een bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws