ADO legt vijfde aanwinst vast: 'Hij moet balans waarborgen op het middenveld'

ADO legt vijfde aanwinst vast: 'Hij moet balans waarborgen op het middenveld'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 15:10ma 18-01-2021 om 15:10

ADO Den Haag heeft maandagmiddag middenvelder Tomislav Gomelt gepresenteerd. De Kroaat, die zijn contract bij het Italiaanse Crotone liet ontbinden en daardoor transfervrij op te halen was, tekent tot het einde van het seizoen.

Gomelt promoveerde met Crotone naar de Serie A, maar kreeg dit seizoen zo weinig speeltijd dat hij zijn contract liet ontbinden. Daardoor kon ADO toeslaan en hem transfervrij naar de Hofstad halen. De 26-jarige Kroaat speelde ook voor clubs als Dinamo Boekarest, CFR Cluj, Bari en Antwerp. De linkspoot heeft twee wedstrijden voor het Onder 19-elftal van Kroatië gespeeld.

Op de website van ADO geeft Gomelt tekst en uitleg over zijn transfer naar Den Haag. "Toen ik de kans kreeg om bij deze mooie club te komen, wilde ik deze meteen pakken. Ik denk dat mijn speelstijl bij ADO Den Haag en de Eredivisie past. Bij Crotone speelde ik met name als verdedigende middenvelder, maar ik kan eigenlijk alle rollen op het middenveld invullen. Ik wil dit seizoen zoveel mogelijk punten pakken en in de Eredivisie blijven."

De ervaren Kroaat, die bij ADO met rugnummer 95 gaat spelen, moet voor stabiliteit op het middenveld gaan zorgen. Dat zegt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart van de Haagse club. "Hij is een volwassen defensieve middenvelder met een mooi linkerbeen. Hij kan ons helpen met het waarborgen van de balans op het middenveld. Wij zijn verheugd met zijn komst."

Gomelt is na Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Gianni Zuiverloon en Juan Familia-Castillo de vijfde winteraanwinst voor ADO Den Haag. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws