Ex-arbiter haalt Schmidt door het slijk: 'Twijfel juist aan zijn objectiviteit'

Ex-arbiter haalt Schmidt door het slijk: 'Twijfel juist aan zijn objectiviteit'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 17:31ma 18-01-2021 om 17:31

Het is bijzonder gevaarlijk dat Roger Schmidt de objectiviteit van scheidsrechter Bas Nijhuis in twijfel trekt. Dat zegt oud-arbiter Jack van Hulten. De trainer van PSV was na de gewonnen uitwedstrijd bij Sparta (5-3) witheet.

Volgens de Duitser was Nijhuis partijdig en schuldig aan de blessure van Cody Gakpo. "Het kan echt niet dat een trainer openlijk twijfelt aan de objectiviteit van een scheidsrechter", reageert Van Hulten bij Omroep Brabant. "Ik twijfel echt aan de objectiviteit van meneer Schmidt. Ik heb tijdens de wedstrijd niet echt een buitensporige overtreding gezien. Oké, Cody Gakpo raakt geblesseerd. Maar dat soort overtredingen worden er tijdens het seizoen wel duizend keer gemaakt."

De gewezen scheidsrechter vindt het dan ook kwalijk dat Schmidt zo fel van leer trok tegen Nijhuis. "Al die uitspraken gaan wel heel ver. Ik heb 20 jaar betaald voetbal gefloten, maar ik kan me niet voorstellen dat een scheidsrechter bewust tegen een club gaat fluiten. Dat is je reinste onzin. Maar ik weet niet of dit een staartje gaat krijgen bij de KNVB."

Volgens Van Hulten moeten Schmidt en Nijhuis gauw met elkaar in gesprek gaan. "Gewoon een kop koffie gaan drinken en dit uitpraten. Daar staat Nijhuis ook zeker voor open. Hij zal dit seizoen hoe dan ook nog een wedstrijd van PSV gaan fluiten. Het kan niet zo zijn dat de KNVB Nijhuis niet meer op een wedstrijd van PSV zet door dit gebeuren. Wees gewoon professioneel en praat het uit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws