Telegraaf en VI: Ajax en Schalke zijn akkoord over transfer van Huntelaar

Telegraaf en VI: Ajax en Schalke zijn akkoord over transfer van Huntelaar

18-01-2021 17:52 Laatste update: 18:02
100

Ajax en Schalke 04 hebben een akkoord bereikt over de transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar Gelsenkirchen. Dat weten Voetbal International en De Telegraaf te melden. De ervaren aanvaller is momenteel al in Duitsland.

Huntelaar ondergaat maandag de medische keuring en zal dan gaan tekenen. Dat schrijven zowel VI als De Telegraaf. De verwachting is dat beide clubs maandagavond nog bekend zullen maken dat 'The Hunter' de overstap gemaakt heeft. Bronnen binnen de Amsterdamse club melden dat er een akkoord is en dat er momenteel afspraken op papier worden gezet.

Afgelopen donderdagavond speelde Huntelaar zijn laatste wedstrijd voor Ajax. In de uitwedstrijd bij FC Twente (1-3) viel hij vijf minuten voor tijd in en loodste hij Ajax met twee goals naar de zege. Door een kuitblessure was de ervaren spits niet in staat om minuten te maken in de Klassieker tegen Feyenoord, die door Ajax met 1-0 werd gewonnen.

Door die blessure zal de Achterhoeker zijn debuut waarschijnlijk nog even moeten uitstellen. De competitiewedstrijd tegen 1. FC Köln van woensdagavond lijkt te vroeg te komen, maar wellicht kan Huntelaar zondag aanstaande zijn rentree maken tegen Bayern München. De spits moet Schalke, dat momenteel hekkensluiter is in de Bundesliga, zien te behoeden voor degradatie. Tussen 2010 en 2017 was hij al actief in Gelsenkirchen en werd hij publiekslieveling.