Van Hanegem geniet: 'Hij liet zich zien in de grootste wedstrijd van Nederland'

Van Hanegem geniet: 'Hij liet zich zien in de grootste wedstrijd van Nederland'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 19:18ma 18-01-2021 om 19:18

Tyrell Malacia was een van de beste spelers aan Feyenoord-zijde tijdens De Klassieker tegen Ajax. De linksback maakte Antony het leven zuur en maakte indruk op Willem van Hanegem en Ruud Heus.

De Kromme is lovend over de jonge verdediger van Feyenoord. "Hij liet zich zien in de grootste wedstrijd van Nederland", geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik was na Ajax-PSV lovend over Antony, maar de manier waarop Malacia verdedigt, dat ligt hem dus totaal niet. En zoals Malacia tackelt, dat zie ik graag. Ik schreef in een column al eens: alsof hij de veters uit je schoenen schopt, zó scherp."

Heus is het eens met Van Hanegem en ziet een groot verschil met PSV-back Philipp Max, die het juist erg lastig had tegen de Ajax-aanvaller. "Malacia liet Antony nooit met zijn gezicht op hem afkomen. Hij kreeg gewoon de kans niet om te draaien en om de tegenstander op te zoeken. Bij Max van PSV kreeg Antony die kans wel en dan is die gozer bijna niet af te stoppen. Dan gaat hij binnendoor of buitenom en is hij heel snel weg. Dat heel kort op de man zitten, dat kan Malacia echt heel goed."

Oranje
Of Malacia meteen in aanmerking moet komen voor een plaats bij Oranje wil Heus niet zeggen, maar hij verwacht dat de back wel op de radar van bondscoach Frank de Boer staat. "Hij heeft zeker de potentie. En als je de vaste linksback van Feyenoord bent, ben je stabiel qua prestaties en zou je in mijn ogen altijd in beeld moeten kunnen raken bij het Nederlands elftal. Hij is vergelijkbaar met een speler als Wijndal. Al vind ik die offensief nog iets verder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Malacia een plek bij Oranje?

Ja, zeker weten!
46%
Nee, (nog) niet
54%
(1428 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws