NAC glijdt uit in Eindhoven, Jong Ajax wint dankzij veelbesproken Brobbey

18-01-2021 23:02 Laatste update: 23:03
32

NAC Breda is maandagavond niet verder gekomen dan een gelijkspel op Sportpark De Herdgang tegen Jong PSV. Het werd 1-1.

Jong PSV - NAC Breda 1-1
Via Mathias Kjølø kwam Jong PSV al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Noor schoot binnen nadat Jeremy Antonisse de paal raakte. Sydney van Hooijdonk trok de stand na rust gelijk. Het initiatief was daarna voor NAC, al bleef Jong PSV redelijk eenvoudig overeind.

Voor Jong PSV zal het punt aanvoelen als een overwinning, voor NAC zal dat andersom zijn. NAC had op twee punten kunnen komen van nummer drie De Graafschap. Jong PSV staat nu zestiende.

Jong Utrecht - Jong Ajax 1-2
Jong Ajax heeft eindelijk weer eens drie punten gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. De beloftenclash met Jong FC Utrecht werd met 1-2 gewonnen.

Jong Ajax won voor het laatst op 7 november vorig jaar, uitgerekend tegen koploper SC Cambuur. Dit jaar werd er verloren van TOP Oss en geremiseerd tegen Helmond Sport.

Maar maandagavond wees alles erop dat Jong Ajax eindelijk weer eens zou winnen. Via Brian Brobbey kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag al snel op 0-1 op Sportpark Zoudenbalch. En vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld door een eigen goal van Christopher Mamengi.

De wedstrijd leek in een 0-2 zege voor Jong Ajax te eindigen, al deed Jong Utrecht via Tim Pieters nog wat terug. In blessuretijd weliswaar. Jong Ajax staat op de elfde plaats, Jong Utrecht heeft één puntje minder.