Zlatan blinkt weer uit bij AC Milan, Aubamayang neemt Arsenal bij de hand

Zlatan blinkt weer uit bij AC Milan, Aubamayang neemt Arsenal bij de hand

18-01-2021 22:52 Laatste update: 22:46
16

Dankzij Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan de koppositie in Italië verstevigd. De teruggekeerde Zweed (39) luisterde zijn basisrentree op met twee goals tegen Cagliari.

Zlatan stond zes weken aan de kant met een blessure en maakte vorige week tegen Torino (2-0 winst) al zijn rentree, maar begon tegen Cagliari voor het eerst sinds november weer in de basis.

Vanzelfsprekend nam hij zijn ploeg weer bij de hand. Milan kreeg al na vijf minuten een strafschop en Zlatan was de beroerdste niet om die binnen te schieten. Vlak na rust herhaalde hij dat kunstje. De 0-2 van Zlatan werd eerst afgekeurd vanwege buitenspel, maar na de inmenging van de VAR toch goedgekeurd: zijn twaalfde goal van het seizoen.

Het feestje van Zlatan had met een derde goal nog mooier kunnen worden, maar zoveel was hem dit keer niet gegund. De voorsprong van Milan op Internazionale is twee punten. 

Arsenal - Newcastle 3-0
Arsenal lijkt de wind weer in de zeilen te hebben na een overtuigende overwinning op Newcastle United. Daardoor staan The Gunners op de tiende plaats en zijn de degradatieplekken uit zicht. Na de 3-1 zege op Chelsea van 26 december heeft Arsenal de stijgende lijn te pakken.

Het leek niet de avond van Pierre-Emerick Aubamayang te worden. De bekritiseerde Gabonees miste tegen Newcastle een dot van een kans, maar greep daarna de hoofdrol. Hij maakte na rust de 1-0. Via Bakayo Saka liep Arsenal uit naar 2-0. Aubameyang maakte er voor zichzelf alsnog een mooie avond van door ook 3-0 te maken.

Ondertussen worden de problemen van Newcastle steeds groter. De ploeg heeft al zeven competitieduels op rij niet gewonnen en staat vijftiende.