Breaking news

Atlético en Real houden elkaar in bedwang, Barça winnaar van Madrileense derby

Verbazing over kapsels van onder meer Antony en Promes: 'Mazen van wet gevonden'

Verbazing over kapsels van onder meer Antony en Promes: 'Mazen van wet gevonden'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 08:15di 19-01-2021 om 08:15

De aanvoerders van Heracles Almelo en FC Twente, Robin Pröpper en Wout Brama, begrijpen er niets van dat sommige voetballers in deze coronaperiode hun haar laten knippen. De twee geven aan dat profvoetballers een voorbeeldfunctie hebben.

"Mijn vriendin heeft alleen wat nekharen weggeschoren, de rest voelt al behoorlijk lang", begint Brama lachend in gesprek met TC/Tubantia. Pröpper zit met hetzelfde 'probleem' als Brama. "Ik mag hopen dat als een voetballer zich laat knippen, hij dat thuis doet. En dan door zijn vriendin of moeder. Ik ga er ook van uit dat voetballers weten dat we in geen geval boven anderen staan. We hebben al een bevoorrechte positie, omdat we door mogen gaan met het uitoefenen van ons beroep. Dan moet je geen rare taferelen uit gaan halen met iets onbelangrijks als je haar."

Antony die opeens met een geblondeerd kapsel rondloopt en Quincy Promes die zijn haar voor De Klassieker van afgelopen zondag nog even liet doen: Brama en Pröpper begrijpen er maar weinig van. "We moeten verantwoordelijk omgaan met onze bevoorrechte positie", aldus Brama. "Als Mark Rutte of Eric Wiebes een kapper in de familie heeft, laten ze zich echt niet knippen. Het is voor de publieke opinie niet goed. Wij hebben die voorbeeldfunctie ook."

De Twente-speler verbaast zich over de spelers die er met een strak afgewerkt kapsel bijlopen deze dagen. "Het zijn er wel opvallend veel. Laat ik het zo zeggen: ik denk dat er wat jongens zijn die de mazen van de wet hebben gevonden. Ik spreek ze daar op aan, het is een kwestie van bewustwording."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws