'Misschien is dit wel de aanloop naar een fantastische carrière van Van de Beek'

'Misschien is dit wel de aanloop naar een fantastische carrière van Van de Beek'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 10:27di 19-01-2021 om 10:27

Het is nog veel te vroeg om een oordeel te vellen over Donny van de Beek bij Manchester United. Dat vindt Frans Hoek, in het verleden keeperstrainer op Old Trafford.

Van de Beek maakte afgelopen zomer voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, maar de 23-jarige middenvelder komt vooralsnog nauwelijks aan spelen toe. "Het is een grote overgang, van de Eredivisie naar de Premier League", reageert Hoek in de online talkshow van Voetbal International.

"Niet alleen de handelingssnelheid, maar ook fysiek", vervolgt hij. "Het is iedere week Ajax-Feyenoord in Engeland, waar je bij United ook iedere wedstrijd moet winnen. Maar het gaat daar niet zo gemakkelijk als in sommige wedstrijden in Nederland. Ik denk dat we Van de Beek pas daadwerkelijk kunnen beoordelen als we een jaar verder zijn."

De situatie van Van de Beek doet Hoek denken aan die van Memphis Depay. "Hij is op een andere plek wel volledig tot bloei gekomen", wijst hij naar de rol van Memphis bij Olympique Lyon. "Misschien is dit wel de aanloop naar een fantastische carrière van Van de Beek in Manchester. Zo niet, dan zullen er nog genoeg andere clubs zijn voor hem. Voor nu zou ik zeggen: wacht het even af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Van de Beek gaat slagen bij Manchester United

Eens
21%
Oneens
79%
(2296 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws