FC Groningen neemt op huurbasis afscheid van 'talentvolle verdediger'

FC Groningen neemt op huurbasis afscheid van 'talentvolle verdediger'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 10:51di 19-01-2021 om 10:51

FC Groningen stuurt Thomas Poll naar de Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht huurt de negentienjarige verdediger tot het einde van het seizoen.

Poll speelt sinds zijn veertiende bij Groningen en maakte een jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht. Na de terugkeer van Mike te Wierik krijgt de talentvolle linksback, die nog anderhalf jaar onder contract staat in Groningen, de kans om vlieguren te maken bij Dordrecht. Poll kwam dit seizoen niet verder dan vier optredens.

"Wij vinden Thomas een talentvolle verdediger, die het in zich heeft van toegevoegde waarde te kunnen worden voor FC Groningen", verklaart technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. "Voor zijn verdere ontwikkeling denken wij dat een verhuur aan FC Dordrecht op dit moment een goede uitkomst is. We zullen zijn prestaties de komende maanden goed in de gaten houden."

Het is niet de eerste keer dat FC Dordrecht een jonge speler huurt of koopt van FC Groningen. Onder meer Danny Post, Jeffrey Rijsdijk, Joël van Nieff, William Troost-Ekong, Jafar Arias en Glenn Bijl gingen hem voor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws