Mandzukic keert officieel terug in Serie A en krijgt shirt met rugnummer 9

Mandzukic keert officieel terug in Serie A en krijgt shirt met rugnummer 9

19-01-2021 11:50 Laatste update: 12:29
43

Het is officieel: Mario Mandzukic maakt de overstap naar AC Milan. De Kroatische spits was transfervrij en tekent tot het einde van het seizoen in San Siro.

Milan heeft de optie om het contract van Mandzukic met een jaar te verlengen. De komst van de 34-jarige aanvaller uit Kroatië hing al even in de lucht en is nu definitief. Mandzukic was transfervrij, nadat hij zijn contract bij de Qatarese club Al-Duhail een half jaar geleden liet ontbinden. Hij wordt de stand-in van Zlatan Ibrahimovic en krijgt het shirt met rugnummer 9.

Mandzukic kwam eerder uit voor NK Marsonia, NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern München, Atlético Madrid en Juventus. Met AC Milan moet hij de laatste club voor het eerst in negen jaar van de Scudetto afhouden. De Rossoneri staat na achttien speelronden op de eerste plaats in de Serie A met een voorsprong van tien punten op Juventus.

Ibrahimovic liet al weten het helemaal te zien zitten in Mandzukic. "Ik ben er erg blij mee. Dan zijn er twee spelers die de tegenstanders bang gaan maken", liet hij optekenen door Sky Sport Italia.