Vraagtekens rond Schalke-terugkeer Huntelaar: 'Twijfel of hij succesvol wordt'

Vraagtekens rond Schalke-terugkeer Huntelaar: 'Twijfel of hij succesvol wordt'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 13:20di 19-01-2021 om 13:20

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 13:30di 19-01-2021 om 13:30

De terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 is een kwestie van tijd, maar oud-spits Erik Meijer twijfelt openlijk of de 37-jarige spits weer succesvol wordt in Gelsenkirchen. Bij de hekkensluiter van de Bundesliga speelt Huntelaar ver van het doel.

"Daarom had ik het niet verwacht van Klaas-Jan", zegt Meijer tegen het Algemeen Dagblad. "Ajax speelt dominant, dus is hij in de vijandelijke zone. Daar is hij nog steeds erg goed en bruikbaar. Blijft hij, is hij de pinchhitter en heeft een enorme status in het team."

"Schalke is niet dominant en speelt vaak ver van de goal", vervolgt de voormalige Bundesliga-spits. "Dan zal het verdedigende werk Klaas-Jan veel kracht gaan kosten. Kracht die hij hopelijk niet te kort komt voor het doel, want dat is als je de 30 ruimschoots gepasseerd bent wel essentieel. Daarom twijfel ik ook of hij er opnieuw succesvol zal worden."

Dat Meijer veel respect heeft voor Huntelaar, die ook bij PSV, De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Real Madrid en AC Milan speelde, staat buiten kijf. "Hij scoorde overal in Europa. Dat kunnen er niet veel."

Huntelaar wordt naar alle waarschijnlijkheid dinsdag gepresenteerd door Schalke. Volgens Duitse media heeft de medische keuring in Gelsenkirchen geen problemen opgeleverd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws