De Zeeuw blikt terug: 'Je zag meteen dat Ajax niet zijn eindstation was'

De Zeeuw blikt terug: 'Je zag meteen dat Ajax niet zijn eindstation was'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 14:40di 19-01-2021 om 14:40

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 15:05di 19-01-2021 om 15:05

Demy de Zeeuw blikt met veel plezier terug op zijn voetbalcarrière. De voormalig middenvelder, inmiddels bekend vanwege BALR, Wannahaves en 433, ziet in Luis Suárez de beste speler waarmee hij ooit heeft gevoetbald.

Dat vertelt De Zeeuw in de podcast EFFE RELATIVEREN. "Niet eens omdat hij héél goed kon voetballen maar hij had zo een drive in zich", kijkt De Zeeuw terug op zijn periode bij Ajax. "Als wij een wedstrijd wonnen maar hij had niet gescoord, was hij gewoon echt boos. Zo van: ik heb niet gescoord vandaag, waarom zou ik feestvieren? Hij was zó met goals bezig, daar deed hij gewoon alles voor. En nog steeds, die mentaliteit is echt heel knap."

De Zeeuw speelde twee jaar samen met Suárez, die er wel van hield om grappig te doen op de trainingen. "Hij was echt helemaal gek, hij was de hele tijd lol aan het trappen", lacht De Zeeuw. "En als de wedstrijd begon ging de knop om en was het scoren en winnen."

Dat Suárez het ver zou gaan schoppen, wist De Zeeuw al snel zeker. "Je zag meteen dat Ajax niet zijn eindstation was. Het lijkt soms rommelig maar dat is gewoon echt zijn ding: omdraaien en zo snel mogelijk naar het doel toe. Hij scoorde écht alles. Op trainingen ook. Als we op de training vier tegen vier speelden en je zat met Suárez in één team dan wist je: wij gaan winnen vandaag. Hij kon ons in zijn eentje kampioen maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws