Excelsior klopt dapper MVV pas na strafschoppen en bekert verder

19-01-2021 19:11
10

Excelsior is de eerste kwartfinalist van het bekertoernooi. De Rotterdammers hadden een strafschoppenserie nodig op bezoek bij MVV, maar waren daarin wel de koelste.

Excelsior nam vrijwel direct de regie in handen en had het meeste balbezit, maar grote kansen werden er niet afgedwongen. Daarvoor was de hulp van MVV nodig: Mats Wieffer werd neergelegd in het strafschopgebied en de Rotterdammers kregen na een kwartier een strafschop te nemen. Elias Mar Omarsson benutte dat buitenkansje: 0-1.

In de vijf minuten voor rust slaagde MVV er wonderwel in om de wedstrijd helemaal om te draaien. De Sterrendragers, die niet echt in de wedstrijd zaten en alleen op opportunisme gevaar konden stichten, kwamen in minuut 42 op gelijke hoogte via Koen Kostons. De aanvallende middenvelder knikte de bal knap in de verre hoek, waarna Joeri Schroijen drie minuten later nóg een Maastrichts doelpunt maakte. Met rechts vond hij de verre hoek.

Dat was na rust het sein voor Excelsior om de aanval weer te zoeken. De Kralingers speelden ditmaal wel veel kansen bij elkaar, maar hadden moeite die te benutten. Het duurde tot twintig minuten voor tijd voor Siebe Horemans, verdediger van beroep, een corner inkopte en de stand weer in evenwicht bracht. Het was vervolgens aan MVV-keeper Mike Havekotte te danken dat de Limburgers de verlenging wisten te halen.

In die verlenging waren de gasten uit Rotterdam meermaals dichtbij de beslissende 2-3, maar die viel niet. Strafschoppen moesten beslissing brengen en Excelsior nam die het beste. Na zes strafschoppen voor beide ploegen was het Luc Mares die miste namens MVV en daarmee viel het doek voor de Limburgers.