LIVE-discussie: Schmidt neemt bekertoernooi serieus en stelt sterk basiselftal op

LIVE-discussie: Schmidt neemt bekertoernooi serieus en stelt sterk basiselftal op

19-01-2021 19:49 Laatste update: 19:58
284

PSV kan op bezoek bij FC Volendam de kwartfinale van het bekertoernooi bereiken en trainer Roger Schmidt neemt geen risico. De Duitser kiest voor een sterk basiselftal tegen de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie.

Voor FC Volendam is het belangrijk dat Samuele Mulattieri weer terugkeert in het basiselftal. De van Internazionale gehuurde spits ontbrak tegen FC Dordrecht (0-0), maar is belangrijk voor zijn ploeg en maakte dit seizoen al zeven goals in de Keuken Kampioen Divisie.

Onder de lat mag 'bekerkeeper' Lars Unnerstall weer eens minuten maken, maar verder ziet het basiselftal van de Eindhovenaren er op papier sterk uit. Zo zijn Denzel Dumfries en Donyell Malen, die afgelopen weekend nog op de bank begonnen aan de uitwedstrijd bij Sparta, terug in de basiself. Eran Zahavi zit wel op de bank. Zijn plekje wordt overgenomen door Noni Madueke.

Bij PSV ontbreekt Marco van Ginkel in de wedstrijdselectie. Vanwege het Volendamse kunstgras wordt met hem geen risico genomen. Ook Olivier Boscagli, Mario Götze, Nick Viergever, Cody Gakpo, Yorbe Vertessen, Armando Obispo, Richy Ledezma en Maxi Romero zijn er niet bij.

Opstellingen

FC Volendam: Roggeveen; Brian Plat, Tol, Van de Ven, Murkin; Alex Plat, Ben Sallam, Deul; Doodeman, Mulattieri, El Azzouzi.

PSV: Unnerstall; Dumfries, Baumgartl, Teze, Max; Sangaré, Rosario, Ihattaren, Mauro Junior; Madueke, Malen.