Huntelaar: 'Bij Schalke kan ik mij iets meer laten zien, met Ajax komt het goed'

Huntelaar: 'Bij Schalke kan ik mij iets meer laten zien, met Ajax komt het goed'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 20:55di 19-01-2021 om 20:55

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 21:03di 19-01-2021 om 21:03

Klaas-Jan Huntelaar kijkt uit naar de uitdaging die hem bij Schalke 04 wacht. Het was voor de 37-jarige spits echter geen gemakkelijke beslissing om Ajax te verlaten, vertelt hij in een afscheidsinterview met Ajax TV.

"Sinds ik een jonge jongen was, was ik gek van Ajax. Toen Kluivert het puntertje maakte, stond ik op de bank te dansen", zegt Huntelaar. "Als je er zelf komt te voetballen, maakt dat het extra bijzonder. Daarom ben ik ook teruggekomen. Ajax staat voor mij voor het mooiste voetbal. Je beleeft er het meeste plezier aan, zeker als aanvaller. Ik heb altijd geprobeerd alles te doen en te geven."

De 76-voudig Oranje-international speelde vorig jaar nog met de gedachte om te stoppen. "Toen kwam corona en uiteindelijk wilde ik niet zo stoppen", aldus Huntelaar. "Toen kwam Marc (Overmars, red.) met het idee: blijf bij Ajax en we kijken naar een moment waarop we afscheid kunnen nemen of dat je door kunt in de staf. Zo is het een beetje ontstaan. En nu komt dit nog op je pad", doelt hij op zijn overstap naar Schalke.

Een gemakkelijke keuze om de deur van de Johan Cruijff achter zich dicht te trekken, was het niet. "Ik heb hier zesenhalf jaar gezeten, veel mensen leren kennen. Het is een apart gevoel. Ik heb ook slecht geslapen na FC Twente", geeft de routinier toe. "Maar ik zie het als een hele grote uitdaging om er met Schalke proberen in te blijven. Ik houd van uitdagingen, daar krijg ik energie van."

"Het zal heel zwaar worden, het is een hele andere situatie dan bij Ajax. Ik krijg daar toch iets meer speeltijd en dan kun je ook iets meer laten zien in de laatste maanden. Ik vind het mooi als ze erin blijven. En met Ajax komt het wel goed", besluit The Hunter.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws