PSV met schrik vrij: 'Verschrikkelijk goed, maar wij mogen zo niet beginnen'

PSV met schrik vrij: 'Verschrikkelijk goed, maar wij mogen zo niet beginnen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 23:28di 19-01-2021 om 23:28

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 23:37di 19-01-2021 om 23:37

PSV plaatste zich dinsdag op moeizame wijze voor de kwartfinale van de KNVB Beker. FC Volendam verzuimde de Eindhovenaren voor rust pijn te doen, zag ook Denzel Dumfries tot zijn opluchting.

"Het is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. Ik heb ook geen verklaring voor die eerste helft. We waren slordig aan de bal en zaten niet goed in de duels", vertelt de rechtsback tegen ESPN. "Zij waren gewoon de bovenliggende partij. Je weet dat het in de beker alle kanten op kan gaan, maar wij mogen zo niet beginnen. Maar we herstellen ons goed, dus dat is wel weer een compliment waard."

"Zij verdienen uiteraard complimenten", zegt Dumfries over Volendam. "Ze hebben het heel goed gedaan. Ik zei het ook al tegen El Azzouzi: in de eerste helft speelden zij echt verschrikkelijk goed, met veel energie. Op het einde zie je dat de ruimtes groter worden en wij gevaarlijker worden. Wij maken de kansen dan wel af."

Dumfries zorgde voor de beslissing door een zelf versierde penalty te benutten. Het was echter de vraag of de PSV-captain überhaupt werd geraakt. "Nee, hij raakte mij echt hoor. Hij stond op mijn tenen", verzekert hij. "Ik raakte daardoor uit balans."

PSV had na De Graafschap weer de handen vol aan een Keuken Kampioen Divisie-club, maar daar maalt Dumfries uiteindelijk niet om. "Het belangrijkste is dat je gewoon doorgaat. De trainer zei dat PSV in de laatste dertig jaar drie keer de beker heeft gewonnen, dus het wordt wel weer tijd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws