Zoet stunt bij het Roma van Karsdorp, De Jong speelt 30 minuten voor Sevilla

19-01-2021 23:30 Laatste update: 23:53
34

AS Roma heeft in de achtste finale van de Coppa Italia een beschamende nederlaag geleden. Spezia, laagvlieger in de Serie A, won in het Stadio Olimpico na verlenging met 4-2 en mag zich kwartfinalist noemen.

AS Roma - Spezia 2-4 (na verlenging)
Binnen vijftien minuten stond Roma, de huidige nummer vier van de Serie A, al op een 2-0 achterstand tegen Spezia. Andrey Galabinov en Riccardo Saponara troffen doel voor de gasten, waar Jeroen Zoet op de bank zat. Toch kwamen de Romeinen terug: Lorenzo Pellegrini en Henrik Mkhitaryan maakten er 2-2 van. Dat was het na negentig minuten ook en dus moest er verlengd worden.

Daarin kwam Roma, waar Rick Karsdorp na 69 minuten inviel, binnen twee minuten met negen (!) man te staan. Gianluca Mancini en doelman Pau Lopez kregen allebei rood en daarna was er geen houden meer aan voor de Giallorossi, die door goals van Daniele Verde (2-3) en opnieuw Saponara (2-4) uit het bekertoernooi werden geknikkerd.

Deportivo Alavés - Sevilla 1-2
Al na drie minuten had Youssef En-Nesyri, de spits die De Jong op de bank houdt, het net al gevonden. De Marokkaan tikte een voorzet vanaf rechts van dichtbij binnen en daarmee zette hij zijn ploeg op voorsprong in het noorden van Spanje. Daar konden ze niet lang van genieten, want Édgar Méndez maakte negen minuten later al de 1-1.

Toch rechtte Sevilla de rug. Suso trof na een half uur spelen doel met een fabelachtig afstandsschot en die goal was Alavés te machtig. De thuisploeg zette daarna alles op alles om er nog een gelijkmaker uit te peuren. Ze waren gedurende de hele tweede helft beter en kreeg zelfs in blessuretijd nog een strafschop te nemen, maar Yassine Bono pakte die en verzekerde daarmee drie punten voor zijn ploeg. In het half uur dat De Jong meedeed kon hij geen indruk maken.

RSC Anderlecht - Sporting Charleroi 3-0
Lang leek Michel Vlap op weg naar de uitgang bij Anderlecht, maar in de thuiswedstrijd tegen Charleroi heeft de Fries eindelijk weer eens in positieve zin van zich doen spreken. De aanvallende middenvelder benutte een strafschop en maakte op die manier de 2-0. Felix Nmecha en Francis Amuzu scoorden ook voor Paars-Wit.