'Ten Hag gooit Ajax op de schop: acht nieuwe basisspelers, ook Neres start'

'Ten Hag gooit Ajax op de schop: acht nieuwe basisspelers, ook Neres start'

20-01-2021 06:45 Laatste update: 12:05
315

Ajax-trainer Erik ten Hag zet het mes in zijn elftal voor de kraker tegen AZ in de achtste finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers treden vanwege het drukke programma met acht nieuwe basisspelers aan, zo verwacht De Telegraaf.

Ten opzichte van De Klassieker tegen Feyenoord (1-0) verschijnen alleen Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch en Quincy Promes aan de aftrap. Onder meer David Neres lijkt fit genoeg om te starten. De 23-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller speelde op 1 december tegen Liverpool zijn voorlopig laatste wedstrijd, waarna hij weer met fysieke klachten kampte.

In tegenstelling tot Neres verschijnt Mohammed Kudus nog niet aan de aftrap. De Ghanese middenvelder maakte in de topper tegen PSV zijn rentree, maar kreeg daarna toch weer een lichte terugslag. Edson Álvarez en Jurgen Ekkelenkamp vormen het middenveld met Gravenberch, vermoedt De Telegraaf.

Ten Hag kondigde na de overwinning op Feyenoord al aan voor 'een aantal frisse spelers' te willen kiezen. Het duel met AZ begint woensdagavond om 21.00 uur. Voor Ajax wacht zondag alweer het volgende duel in het drukke programma. Om 12.15 uur wordt in Limburg afgetrapt tegen Fortuna Sittard.

De vermoedelijke opstelling van Ajax:
Stekelenburg; Rensch, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Ekkelenkamp, Gravenberch; Neres, Labyad, Promes.