'Wil koffie drinken met Stengs en Boadu en ze keihard de waarheid vertellen'

'Wil koffie drinken met Stengs en Boadu en ze keihard de waarheid vertellen'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 07:48wo 20-01-2021 om 07:48

Kees Kist is absoluut niet te spreken over de prestaties van Myron Boadu. De topscorer aller tijden van AZ baalt van de instelling van de eenmalig Oranje-international, zegt hij in De Telegraaf.

"Myron moet meer karakter gaan tonen, meer die lef en gif tonen. Dat fanatisme zit er niet in. Hij móét veel scherper zijn. Ik erger me aan zijn laconieke houding. Dan denk ik: verdomme jongen, ga d'r nou eens voor. Je weet waar de bal komt, want dat hoor je te weten als spits. En dan ben je er toch niet. Hoe kan dat nou?", geeft Kist zijn ongezouten mening in de krant.

"Gek word ik ervan. Je hoort alleen maar van 'Boadu dit, Boadu dat'. Dan denk ik: toon eerst maar eens wat karakter en weerbaarheid", vervolgt de voormalig topschutter. "Ik zou wel eens met Myron een kop koffie willen drinken, met Stengs erbij. En dan ga ik ze keihard de waarheid vertellen! Hoe ik er als spits over denk."

Kist vindt dat het duo van AZ veel te voorzichtig wordt aangepakt. "Als je het over Stengs of Boadu hebt, dan moet dat met een fluwelen handschoen. Hoezo, kom niet aan die gasten? Je moet ze erbij trekken! Het is zo jammer. Ze kunnen vreselijk goed voetballen, hebben alles wat een voetballer moet hebben, behalve die instelling. Dat zou ik willen bijschaven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws