Talent Swolfs (23) verklaart afscheid als prof: 'Snap dat het vreemd overkomt'

Talent Swolfs (23) verklaart afscheid als prof: 'Snap dat het vreemd overkomt'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 09:44wo 20-01-2021 om 09:44

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 11:52wo 20-01-2021 om 11:52

Anthony Swolfs hield op 15 januari nog de nul in het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Volendam, maar maakte meteen daarna bekend te stoppen met voetbal. De 23-jarige doelman van FC Dordrecht licht zijn beslissing tegenover Voetbal International nader toe.

Swolfs kwam afgelopen zomer over van Telstar en miste nog geen minuut bij Dordrecht, maar besloot dus wel te stoppen. "Ik snap ook wel dat het vreemd overkomt. Vijftien jaar lang heb ik alles gedaan en gelaten om het te maken als keeper. Ik stond te boek als talent, al geloof ik niet in die status", zegt hij.

"Ik heb alles uit de kast gehaald, ontwikkelde me nog volop en weet zeker dat ik nog een stap hogerop had gekund. Maar ik kwam op een punt dat de nadelen zwaarder begonnen te wegen dan de voordelen", vervolgt de Belg. "En ik zit in de luxepositie dat ik een andere keuze kón maken. Ik heb een goedlopend bedrijf in beleggingsadvies, dat steeds meer van mijn tijd vroeg. Zonder die optie had ik niet eens nagedacht over stoppen met betaald voetbal. Nu bood het een uitkomst, ook met het oog op de twijfels die me al langer parten speelden."

"Het spelletje zelf vind ik geweldig. Maar alles eromheen, daarvoor zijn volgens mij niet veel mensen gemaakt", legt Swolfs uit. "In ieder geval denk ik dat anderen er beter tegen kunnen dan ik. Ik ben heel perfectionistisch. Dan helpt het niet mee als je week-in week-uit verliest met FC Dordrecht. Als je de ene keer vijf goals tegen krijgt, de andere keer drie. Na een slechte wedstrijd of een nederlaag in de laatste minuut, was ik twee dagen ziek. Letterlijk. Na een teleurstellende wedstrijd was ik niet zelden dagenlang gesloopt. Zonder energie. Dat contrast werd me te groot."

"Ook dat zeggen mensen nu tegen me: Straks ga je naar een grotere club en is je gevoel volgend jaar heel anders. Misschien hebben ze een punt. Maar op dit moment voelt het beter zo. Ik heb mijn besluit niet van ene op de andere dag genomen", aldus Swolfs.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws